Anteckningar: Godmorgon tisdag

Godmorgon tisdag, jag undrar så vad du har att erbjuda. Kanske blir detta en dag fylld av skratt och nya intryck, eller kanske blir detta min undergång och dagen blir till natt alldeles för långsamt. Hur som helst så sitter jag på tåget mot Örebro i detta nu och vill helst inte stiga av. Jag sitter så bra här med musik i öronen, croissant och banan på bordet framför mig.

Jag vill börja laga mer mat hemma, och baka en massa precis som på jobbet. Vill ha lite provkök i mitt hus och bjuda familjen innan jag serverar på caféet. Självklart vill jag ta en massa bilder och dela med mig av recepten här på bloggen. Det får bli som en öppen receptbok i cybervärlden.

Det var, som vanligt, en massa svammel som jag helst bara ville få ur mig. Nu är vi snart i Kungsör och jag vill äta min croissant som skriker efter att bli uppäten nu med det samma!

Kram!

Dagboken: Sommaren 2016

Hej igen min gamle vän! Nu är sommarlovet snart slut och gamla rutiner ska återinföras. Jag är faktiskt inte ens lite pepp, är inte ens lite glad och jag är verkligen inte taggad. För den här sommaren har varit den bästa på väldigt länge! Jag har lyckats ta mig ut varje dag, jobbat på världens mysigaste café, lärt känna nya människor som jag aldrig vill förlora och vuxit så mycket i mig själv. Därför har jag inte bloggat alls under sommaren. Jag har jobbat i princip varje dag och alla lediga dagar har spenderats med vänner och familj. Men nu är jag tillbaka!
 
Puss & kram

Recept: PB-anana pie toppad med hallon och kokos

Pajdeg:
3dl mjöl
125g margarin
3msk vatten
1/2dl socker
1tsk kardemumma
 
Rör bara ihop allting med händerna och tryck ut i en form, spara gärna lite till topping. Gör små hål i bottnen och ställ in i ugnen på 210°c. Under tiden kan du börja med fyllningen.
 
Fyllning:
340g jordnötssmör
4st mogna bananer
1dl socker
1/2dl sirap
1tsk vanilj
2msk potatismjöl
 
Koka ihop jordnötssmöret, sirapen och sockret. Mosa bananerna och lägg ner i kastrullen när det blivit en jämn smet av jordnötssmöret, sockret och sirapen. Låt smeten koka och blanda vaniljen och potatismjölet i en skål. Sila sedan ner det i kastrullen och låt koka tills smeten tjocknat en aning. Ta sedan ut pajskalet ur uk´gnen, häll över fyllningen och toppa med lite extra smuldeg.
 
Topping:
2dl Hallon
2dl Kokos
 
När pajen har fått färg och fått svalna på köksbänken så är det bara att lägga på hallonen och strö över kokosen! Serveras med grädde eller vaniljglass för maximal godhet!
 
Klar!
Upp