Recept: PB-anana pie toppad med hallon och kokos

Pajdeg:
3dl mjöl
125g margarin
3msk vatten
1/2dl socker
1tsk kardemumma
 
Rör bara ihop allting med händerna och tryck ut i en form, spara gärna lite till topping. Gör små hål i bottnen och ställ in i ugnen på 210°c. Under tiden kan du börja med fyllningen.
 
Fyllning:
340g jordnötssmör
4st mogna bananer
1dl socker
1/2dl sirap
1tsk vanilj
2msk potatismjöl
 
Koka ihop jordnötssmöret, sirapen och sockret. Mosa bananerna och lägg ner i kastrullen när det blivit en jämn smet av jordnötssmöret, sockret och sirapen. Låt smeten koka och blanda vaniljen och potatismjölet i en skål. Sila sedan ner det i kastrullen och låt koka tills smeten tjocknat en aning. Ta sedan ut pajskalet ur uk´gnen, häll över fyllningen och toppa med lite extra smuldeg.
 
Topping:
2dl Hallon
2dl Kokos
 
När pajen har fått färg och fått svalna på köksbänken så är det bara att lägga på hallonen och strö över kokosen! Serveras med grädde eller vaniljglass för maximal godhet!
 
Klar!
Recept | |
Upp