Musik: This is acting - Sia

This is acting är Sias sjunde studioalbum. De flesta av låtarna på albumet är låtar hon skrivit för andra i förstahand, men som inte hittat rätt. Sia är en av de mest utmärkande och akrobatisk vokala artister som arbetar i dag, hennes höga register och unika röst är direkt igenkännbar. Det jag gillar med Sia är hur hon väljer att använda sig utav dans i sina musikvideor och liveframträdanden. Det känns nästan som att många idag inte tänker på, och-eller inte förstår, hur vilken konstform dansen är idag.
Personligen så är This is acting mitt favorit album av henne, tidiagre var det 1000 forms of fear för då tyckte jag att hennes sound började gå helt åt det mer elektro-popiga hållet. Vilket jag tyckte var hur bra som helst! Innan var hennes låtar mer jazzinspirarade och hennes album Colour the small one var väldigt deppigt och svårt att lyssna på. Medan det nu är mer power i låtarna och de får en att vilja sjunga med och röra sig till musiken.
 
Mina favoriter från albumet är:
Alive som jag har lyssnat sönder den här helgen. Alltså hennes röst, hennes text och känslan som hon förmedlar i denna låt. Man vill inget annat än att skrika med i refrängen och försöka pricka de högsta tonerna, trots att rösten ger vika. Jösses vilken låt!
Cheap thrills var den första låten jag hörde från det nya albumet. Den blev direkt en stor favorit som spelats fler gånger än jag kan räkna.
♦  Unstoppable jag säger bara lyssna på texten. Läs igenom texten. Då kommer ni förstå.
 
 
 
Musik | |
Upp