Anteckningar: En iskaffe senare

Här sitter jag och duger. Nej, det gör jag inte. Här sitter jag och inte duger. Här sitter jag med ångesten i halsen, klumpen i magen med huvudet fullt utav oroliga hjärnspöken. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det faktiskt är, som oroar mig så mycket. Jag kan inte minnas vad som fick klumpen i magen att växa ifrån att vara en liten pingisboll, till ett stort, tungt bowlingklot. Vad var det som fick hjärnspökena att börja viska i mitt öra. Viska att jag inte duger, att jag inte är tillräcklig, att jag är värdelös.
 
Här sitter jag och duger. Hahaha. Nej det gör jag inte. Här sitter jag och försöker spackla över mitt ansikte, täcka det med lager av normer och ideal. Som en mask, som den mask jag bär varje dag. Masken med leendet som jag klistrar på varje morgon, någonstan emellan Kungsör och Arboga. För utan den masken skulle folk inte vilja ha mig längre. Då skulle jag inte vara den glada och spralliga Caisa längre. 
 
Här sitter jag och duger. Duger till vad? Här sitter jag på tåget och väntar på att kliva av i Örebro. Örebro som blev min andra stad. Där jag känt mig som tryggast innanför skolans väggar. Men nu har spökena tagit sig in på skolan, innanför de trygga väggarna. Inte ens där kan jag släppa allt och tänka på skolarbete. Skolarbete som jag numera drunknar i. Det fylls ständigt på och prestationsångesten likaså.
 
Här sitter jag och duger. Kanske gör jag det, men vad spelar det för roll? Här sitter jag och skriver på min blogg om hur jag mår. Väljer att skriva detta istället för att färdigställa en uppsats som ska in om sju timmar. Jaha, det är självförvållat. Jag drunknar inte, jag dränker mig själv. Det är ett självmord. Ångesten avtar lite lätt när jag ser att vi har många timmar nästa vecka, då vi har igenläsningstid. Men bowlingklotet är lika tungt. Hjärnspökerna skriker lite högre.
 
Jag duger inte.
 
#1 - - Emilia :

Du duger visst, och mer än så Caisa. Den starkaste människa jag någonsin mött, det är vad du är. Försök komma ihåg det. <3

Svar: <3<3<3
Hej,

Upp